середа, 11 грудня 2013 р.

Дитячий фонд ООН ЮНІСЕФ





      11 грудня 1946 року створено Дитячий фонд ООН ЮНІСЕФ (United Nations International Children's Fund, UNICEF) з метою поліпшення стану здоров'я, харчування, умов існування дітей бідних держав. Діяльність фонду фінансується за рахунок добровільних внесків окремих осіб, підприємств, фондів та урядів. Лауреат Нобелівської премії Миру 1965 р. З його діяльністю можна ознайомитися за електронною адресою http://www.unicef.org/index.php
      За підтримки ЮНІСЕФ був адаптований для дітей України Український текст Конвенції ООН про права дитини. Ця конвенція набула чинності 2 вересня 1990 р. серед країн-учасниць ООН, в Україні - 27 вересня 1991 р. У п'ятдесяти чотирьох статтях конвенції відображено невід'ємне право дітей на природні та громадянські права, право на духовний розвиток, заборону їх расової чи релігійної дискримінації, право на соціальний захист, механізм захисту сім'єю, державою та міжнародними організаціями дітей від порушення прав дитини, неналежного поводження, викрадення, неповаги до їх думки та ін.
      Фонд відкрив своє представництво у Києві у 1997 році. З того часу він працює над покращенням життя дітей та сімей на всій території України (Київ, АР Крим, Одеса, Донецьк, Львів, Херсон, Суми, Івано-Франківськ, Черкаси, Житомир, Хмельницький, Чернігів, Дніпропетровськ, Запоріжжя, Миколаїв та ін.). У 2006 році Представництво ЮНІСЕФ в Україні почало нову програму щодо захисту материнства, зменшення дитячої смертності, зупинення поширення ВІЛ/СНІДу й туберкульозу, захисту вразливих категорій населення і сприяння гендерній рівності.
      Отже, міжнародна спільнота також дбає про права та життя дітей через Дитячий Фонд ООН - ЮНІСЕФ. Україна теж співпрацює з цим фондом для захисту прав дітей.

Немає коментарів:

Дописати коментар